Algemene info:

 

Schenking Seré

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stadsmuseum De Hofstadt - online


De Hofstadt online

Het Stadsmuseum De Hofstadt is omwille van het coronavirus tijdelijk gesloten. Maar niet getreurd: de collectie is ook terug te vinden op de online erfgoeddatabank www.erfgoedplus.be.

Sinds een aantal jaar staat de vaste collectie van stadsmuseum De Hofstadt, samen met beknopte informatie over de stukken, op Erfgoedplus.be. De komende weken zal hier extra historische informatie aan toegevoegd worden alsook foto's van onze prachtige collectiestukken.

Maar dit is niet alles: in 2019 startte het museum met de inventarisatie van het museumdepot. Met de hulp van een enthousiaste groep vrijwilligers werden maar liefst 230 collectiestukken geïnventariseerd en online gepubliceerd op Erfgoedplus.be. Ook de depotstukken die tijdens de eerste maanden van 2020 onderzocht werden, zullen de komende weken online komen.

Hoe kan ik de collectie bekijken? Heel eenvoudig: ga naar www.erfgoedplus.be. Klik in het keuzemenu bovenaan op "collecties". Op de nieuwe pagina die nu opent, klik je in de rechterbalk op "musea". Er verschijnt nu een alfabetische lijst met steden en gemeenten. Scroll omlaag naar "Diest" en klik op "stadsmuseum De Hofstadt".
Veel ontdekkingsplezier in De Hofstadt online!